GHID TURISTIC

Mereu mi-a plăcut să am cât mai multă libertate în a alege ce fac zi de zi, iar programul de lucru de 8 ore de luni până vineri (sau chiar sâmbătă) a însemnat mereu o bună motivaţie de a căuta să fac ceva prin care să evit rutina.

Fiind pasionat de natură și de călătorii, atunci când am avut oportunitatea de a obţine calificările profesionale necesare pentru a lucra astfel încât să mă bucur de cele două pasiuni amintite anterior, nu am ezitat. Iar în domeniul turismului primele calificări au fost obţinute în liceu, urmând apoi și o facultate unde am îmbinat Geografia cu Turismul, adică specializarea Geografia Turismului.

În primii doi ani de facultate am parcurs și o postliceală în domeniul Turismului, postliceală în urma căruia am obţinut un atestat pentru Agent de Turism – Ghid Turistic. Acest atestat a fost suficient pentru a depune documentaţia pentru a obţine un ecuson ghid turistic. Documentaţia a fost trimisă la Ministerul Turismului la București, iar în câteva săptămâni am primit ecusonul de ghid turistic local.

În anii de studenţie mi-a plăcut mereu să organizez ieșiri în natură, dar și călătorii în diverse orașe din România sau din Europa. Apoi, în perioada doctoratului am organizat de asemenea câteva aplicaţii de teren care m-au ajutat să mă văd în postura de a împărtăși altora din cunoștinţele mele, dar și de a îndruma alte persoane spre locuri cunoscute mie și în care aceștia nu au ajuns până în momentul respectiv.

Toate aceste etape mi-au dat imboldul de a face un pas mai înainte și de a începe activitatea de ghid turistic local. Astfel, voi putea să împărtășesc cu ceilalţi cunoștinele acumulate, să le arăt locuri extraordinare și să mă bucur de ceea ce îmi place, și anume să călătoresc și să petrec timp în natură. Mai mult decât atât, această activitate îmi va oferi și șansa de a evita rutina și programul de lucru de 8 ore.

Fiind la început de drum, mă aflu în etapa de stabilire a unor itinerarii și de a pune pe hartie aceste itinerarii. Îmi propun ca în cel mai scurt timp să vin cu aceste variante, iar toate aceste itinerarii se vor regăsi în această pagină de GHID TURISTIC.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.