STIINTIFIC

La ora actuală comunitatea știinţifică este foarte vastă, practic fără graniţe, datorită accesului pe scară globală la Internet și la numeroase surse de informare din domeniul știinţific. Astfel, orice nișă este extrem de dezbătută pentru mai toate domeniile cunoscute. Dar chiar și așa există câteva abordări noi pentru fiecare domeniu sau câteva „pete albe” ce mai pot fi „acoperite”.

După ce am urmat studii de licenta în Geografia Turismului și etapa de studii masterale în Sisteme Informationale Geografice (SIG) în cadrul Departamentului de Geografie al Facultatii de Chimie-Biologie-Geografie (CBG) din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara (UVT), am considerat că cea mai oportună alegere la momentul respectiv este să merg și cu etapa următoare, și anume studiile doctorale.

Alegând să îmi continui studiile universitare cu un doctorat în domeniul Geografie, eram conștient de faptul că printre cerinţe se numără și publicarea unor articole stiintifice și participarea la unele conferinte nationale și/sau conferinte internationale. Numărul de reviste unde poţi publica articole știinţifice este uriaș și evident că și aici există tot felul de clasamente. Astfel, pentru a fi cât mai „reputat” trebuie să publici în reviste „de top” (cum se zice).

Ei bine, începutul a fost destul de dificil. Pentru că și a scrie articole stiintifice presupune respectarea unor standarde, a unor cerinţe generale, dar și particulare a fiecărei reviste. Cu timpul, am reușit să deprind modul în care trebuie să arate o astfel de publicatie stiintifică și am crescut luând etapele una câte una, începând prin a trimite articole spre publicare la reviste aflate mai jos în diferitele clasamente, și continuând prin a trimite spre publicare în reviste cât mai bine cotate pe nișa avută în vedere. Înainte ca aceste articole să fie publicate au existat și câteva articole respinse din care am învăţat ce trebuie corectat și care sunt acele puncte obligatorii în astfel de articole.

Până la ora actuală am publicat 12 lucrari stiintifice, ca singur autor sau ca și prim autor împreună cu alţi autori, aceste lucrări putând fi găsite pe profilul personal de pe Research Gate, și anume aici. Pe lângă profilul existent pe Research Gate, toată lista de lucrări publicate poate fi găsită și pe profilul create pe Google Academic, accesând acest link.

La momentul acestei postări mai sunt în curs de publicare încă două alte lucrari stiintifice. Cele două profile existente pe Research Gate și Google Academic vor fi actualizate periodic, atunci când alte lucrări în domeniu stiintific vor fi publicate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.