Calatoria – un stil de viata care te imbogateste


Pentru un geograf călătoria este un stil de viață, iar atunci când vine vorba despre următoarea destinație singura provocare este de a te decide asupra acesteia, lumea oferind o multitudine de opțiuni. Iar atunci când alături de tine ai ca și partener un geograf, aventura de a descoperi lumea devine și mai palpitantă datorită noilor descoperiri prin prisma faptului că singurul obiectiv este acela de a vedea cât mai multe locuri, de a cunoaște cât mai multe și de a experimenta trăiri cât mai diferite în lumea întreagă. Dacă în 2019 am descoperit locuri din Europa precum Budapesta, Parcul Național Durmitor sau Golful Kotor, dar și din România precum Munții Godeanu, pentru anul 2020 dorința de a călători și curiozitatea specifică de geografi ne conduce pe continentul asiatic, mai exact în Asia de Sud-Est.

india-si-nepal-avion-2020-326.jpg

India, Nepal și Bhutan – destinații de văzut în 2020

Asia – cel mai întins continent al lumii și cel mai populat – este cu certitudine o alegere perfectă pentru a descoperi peisaje deosebite, culturi complet diferite de cele deja cunoscute, oameni care au în spate o istorie de mii de ani și tradiții culturale și religioase pline de energie, de misticism. Atunci când vine vorba despre Asia, primul gând mă duce la India și Nepal. De ce aceste două țări? Pentru că India înseamnă o bogăție uriașă din toate punctele de vedere, chiar dacă există foarte mulți oameni săraci aici.

jama-masjid-old-town-of-delhi-india-image

india-si-nepal-avion-2020-430.jpg

Atunci când aleg destinațiile pentru viitoarea călătorie obiectivul este acela de a mă îmbogăți prin prisma experiențelor, a spiritualității și a diversității, în defavoarea unor călătorii în care să compar modul de viață din țara natală cu alte state mult mai dezvoltate. Iar India are cu siguranță tot ceea ce poate căuta un geograf pentru o călătorie de descoperire, atât a locurilor și oamenilor, cât și de descoperire interioară. Iar Nepalul este țara unde te poți apropia de Munții Himalaya, aceștia fiind fără doar și poate o atracție pentru orice montaniard. Dar Nepalul este foarte bogat de asemenea în ceea ce are de oferit în privința tradițiilor, istoriei și obiceiurilor. Tot aici, foarte aproape, este micul stat Bhutan, singurul stat din lume care are un Minister al Fericirii, așa cum am descoperit citind cartea Geografia Fericirii. Deși știam destul de puține lucruri despre acest stat, în această carte am descoperit detalii care m-au făcut foarte curios și am pus pe listă și Bhutanul pentu atunci când voi ajunge în Asia de Sud-Est.

india-si-nepal-avion-2020-694

Obiective de vizitat în itinerariul asiatic

Odată ce am stabilit destinațiile viitoare, urmează etapa în care stabilim itinerariul călătoriei. Vom începe din India, pentru că a descoperi cultura indiana și energia templelor din această țară este cu siguranță cea mai inspirată alegere. Mai mult decât atât, India este și țara unde poți admira una dintre minunile lumii, Taj Mahalul. Și tocmai de aceea aventura în Asia de Sud-Est începe în India. Pentru a ajunge la Taj Mahal trebuie să ajungi în Agra, localitate aflată la puțin peste 200 de km de New Delhi. Astfel descoperi și unul dintre cele mai interesant metropole ale Asiei, New Delhi, dar și unul dintre simbolurile acestui continent, Agra și Taj Mahal. Desigur, în fiecare dintre aceste destinații sunt mult mai multe obiective de vizitat și totul depinde de timpul alocat pentru fiecare. După India este firesc să alegem Nepalul pentru a ne apropia de Munții Himalaya și de cele mai înalte creste din lume.

taj-mahal-on-a-bright-and-clear-day

the-agra-fort-in-agra-in-uttar-pradesh-india

Capitala Kathmandu este cu siguranță cel mai accesibil punct pentru a ajunge în Nepal, dar și pentru a porni în orice colț al țării, fie că vrei să te îndrepți spre Everest, sau spre Annapurna. Dar înainte de a porni spre munți nu putem să nu intrăm în atmosfera capitalei nepaleze pentru a descoperi fascinantele bazaruri și temple nepaleze. Iar după ce am simțit forța zeităților care în credința locală sălășuiesc pe crestele Munților Himalaya vom continua itinerariul nostru către Bhutan pentru a descoperi care este secretul pentru care un stat atât de mic și atât de puțin cunoscut lumii întregi este considerat printre cele mai fericite state din lume. A descoperi un loc presupune să te bucuri de tot ceea ce găsești acolo: natura și condițiile de mediu, oamenii locului, aspecte culinare, tradiții și obiceiuri, experiențe specifice și activități care te pot ajuta să „simți” locul și oamenii, dar și istoria oricărui loc pe care îl vizitezi.

Astfel, în itinerariul nostru ne propunem să ajunge la obiective precum Tiger Nest în Valea Paro, Paro cu ale sale mănăstiri și cetăți, capitala Timphyu, Trashi Chhoe Dzong sau Palatul Fericirii la Punakha în Bhutan. Pe de altă parte în India lista de obiective de văzut cuprinde Fortul Roșu și Jama Masijd din New Delhi, Mormântul lui Humayun și Grădinile Lodhi tot în New Delhi, Taj Mahalul, Fatehpur Sikri, Cetatea Agra și Mormântul lui Akbar în Agra, piețele specifice indiene, dar și Fortul Amer, Orașul Roz, Palatul din Jaipur, Fortul Nahargarh sau Palatul Hawa Mahal în orașul Jaipur.

jama-masjid-old-town-of-delhi-india-image

humayuns-tomb-of-mughal-emperor-humayun

amber-fort-near-jaipur-in-rajasthan-india-amber-fort-is-the-main-tourist-attraction-in-the-jaipur-area-image

4a-beautiful-amber-fort-near-jaipur-city-in-india-rajasthan

Profităm de fiecare minut al călătoriei cu ajutorul Christian Tour

Dacă așa arată itinerariul pentru o călătorie în zona Asiei de Sud-Est, mai rămâne de stabilit timpul petrecut aici. Atunci când vine vorba de o vacanță de 10-14 zile trebuie să găsești cea mai bună variantă pentru a profita de fiecare minut, iar escalele lungi și a apela la transportul local nu este neapărat cea mai bună alegere. Pentru a valorifica fiecare moment și a nu pierde timpul oferta de circuite culturale Christian Tour și de circuite exotice Christian Tour este fără doar și poate cea mai inspirată alegere. Deși inițial nu mă gândeam că voi găsi în oferta unei agenții de turism o ofertă care să îmi ofere șansa de a descoperi chiar toate cele trei țări din Asia de Sud-Est, atunci când am aruncat o privire asupra ofertei de circuite exotice Christian Tour am avut bucuria de a descoperi un circuit de 14 zile în India, Nepal și Bhutan. Și acest circuit include cele mai importante obiective din capitalele celor trei țări, dar și alte obiective de importanță majoră.

Christian Tour – Circuite turistice pentru toate gusturile

Deși încă nu am decis dacă este suficient timp 14 zile pentru a descoperi 3 țări atât de ofertante cum sunt India, Nepalul și Bhutanul, trebuie spus că în oferta de circuite exotice Christian Tour am găsit și alte itinerarii care alocă mai mult timp fie doar pentru a vizita India în 9 zile, fie pentru a vizita India și Nepalul în 11 zile. Iar marele avantaj al unor astfel de circuite exotice Christian Tour organizate este faptul că ai certitudinea că fără situații de forță majoră, vei reuși să te bucuri de fiecare minut petrecut pe aceste tărâmuri asiatice și să descoperi fiecare loc pe care îl vizitezi, dar și fiecare om pe care îl întâlnești. Și fără doar și poate când vom reveni din experiența asiatică vom fi mult mai îmbogățiți din perspectiva experiențelor și din punct de vedere cultural. Iar pentru doi geografi asta este cea mai mare bogăție – amintirea locurilor vizitate, experiențele avute cu oamenii locului și sentimentele experimentate în locurile care te lasă fără cuvinte și unde orice cuvânt nu ar putea descrie frumusețea locului.

Christian Tour înseamnă o diversitatea foarte mare de oferte turistice și foarte multe circuite sunt disponibile în oferta uneia dintre cele mai populare agenții de turism din România. După experiența personală cu agenția Christian Tour în Lefkada, atunci când totul a decurs foarte bine, constant arunc o privire asupra ofertei de circuite culturale Christian Tour, dar mai ales asupra ofertelor de circuite exotice Christian Tour. Iar acest lucru pentru că îmi doresc să descopăr și alte culturi și alte locuri, dar și locuri exotice departe de continentul european. Pentru că până la urmă asta înseamnă exotic – ceva complet distinct de lucrurile, oamenii și locurile cu care suntem obișnuiți fiecare dintre noi.

În oferta de circuite culturale Christian Tour ai șansa de a descoperi foarte multe locuri din lumea întreagă, fie că îți dorești să continui să descoperi Bătrânul Continent, sau continente precum Asia sau Australia. Pentru că în oferta de circuite exotice Christian Tour ai posibilitatea de a alege să descoperi orice colț al lumii și poți astfel să te bucuri de un ocol al Pământului într-un timp record bucurându-te de circuite turistice care sunt pregătite pentru orice călător care dorește să descopere lumea. În speranța că acest articol scris pentru SuperBlog 2019 este de ajutor oricărui turist care dorește să descopere lumea chiar și în clasicele vacanțe de câte 10-14 zile, alege să profiți de fiecare oră din călătorie apelând la oricare dintre numeroasele circuite culturale Christian Tour sau la acele circuite exotice oferite de această agenție de turism. Și nu uita faptul că orice călătorie reprezintă un mod de a deveni mai bogat – în experiențe, în amintiri și în descoperiri personale.

Reclame
Reclame